tirsdag 9. desember 2014

TIPS - RIKTIG FOTBALLSKO!

Hei alle sammen,

Den siste tiden har flere av spillerne pådratt seg smerter og problemer med fot og fotsåle. Guttene er i en alder der de vokser, og ofte er disse smertene tilknyttet nettopp voksesmerter. Årsaken kan selvfølgelig også være annet.
En av de beste måtene for å forhindre, lindre og forebygge smerter/skader i fot- og fotblad er valg av riktig fotballsko. Høst og vinter spiller vi kun på kunstgress og valg av sko/knotter er således viktig. Jeg ser at noen av guttene bruker vanlige gressko og dette kan skape utfordringer og problemer med nevnte skadeproblemer. Gresskoen med SG eller HG-kmotter (Soft Ground/Hard Ground) har færre knotter enn kunstgresssko hvilket betyr at det er færre presspunkter på fotsålen og større belastning pr presspunkt.
Anbefalte sko til bruk på kunstgress har såkalte AG- eller TF-knotter (Artificial ground). Dersom problemene oppstår med smerter i fotsålen vil jeg anbefale sko med TF-knotter, dvs mange små, lave og myke gummiknotter.

I sommerhalvåret/seriesesong vil jeg anbefale at gutta har to par fotballsko; et par med HG-knotter (gressbaner) og et par med TF-knotter (grus/kunstgress).

Ment som inspill/tips og særlig for de som kanskje tenker på skokjøp i julegave.

Minner om at Bærum Sportsklubb har 20% rabatt på Torshov Sport (butikk Sandvika Storsenter), men jeg ser også at XXL ofte har bedre priser enn Torshov Sport, selv etter at rabatten er trukket fra.

Vedlagt link med mer info om sko/knottevalg:

http://torshovsport.no/fotball/artikkel/guide-velg-riktige-knotter-pa-fotballskoene/


Mvh

Stian Kleppo
Trener Bærum Spo rtsklubb

Ingen kommentarer: