torsdag 20. november 2014

Vinterbekledning

Som kjent kommer vi til å trene to ganger i uka gjennom vintersesongen, fredager i BIP-hallen på Rud/Hauger (17-18) og på Kadettangen mandager (18:00-19:30).
Mandagstreningen foregår utendørs på 7er-banen ved klubbhuset. Temperaturmessig vil vi trene og forventer at guttene stiller på treninger selv om gradestokken viser minus 12. Ved lavere temperatur enn minus 12 avlyser vi treningen.
Når vi så skal trene ned til temperaturer rundt minus 12, så er bekledning meget viktig. 
Her kommer noen tips og råd til hva gutta bør ha på seg:
  
Innerlag:
Ull har den egenskapen at det varmer selv om det er fuktig. Innerst mot huden vil svette derfor ikke kjøle ned kroppen. Bruk tynne ullsokker som ikke klør, dersom det er kaldt bruk to par utenpå hverandre. Bomull egner seg overhodet ikke til å holde på varmen. T-skjorter og tennissokker er ofte lagd av bomull. Dette er plagg som holder på fukten og blir kalde. Bomullslaget stopper fuktigheten som bør bli transportert bort fra kroppen.

Mellomlag: 
Tynn genser av ull eller fleece. Hvis det er kaldt, bruk to stykker i stedet for en tykk. Dette fordi dere da kan ta av den ene hvis det blir for varmt mens de trener.

Ytterlag:
Vindtett pustende treningsbukse og – jakke. Det aller største varmetapet har vi gjennom hodet, derfor er lue en selvfølge på vintertrening.

Sko:
Viktig å pusse eller impregnere fotballskoene slik at man holder seg tørr på bena så lenge som mulig.
Leggskinn er også obligatorisk. 

Det finnes ikke dårlig vær – MEN det finnes dårlig påkledning. Sørg for at guttene kommer med fornuftig bekledning på trening.

Stian Kleppo

Trener, BSK Evje 2004

Ingen kommentarer: